Tilbakeblikk sesong 2021/22

Påske er snart over, og de fleste av våre løpere har nytt gode dager i fjellet på ski sammen med familiene sine. Noen stiller på påskeskirenn på idealtid eller på turrenn i regionen.

Tilbakeblikk sesong 2021/22

Etter noen tunge sesonger med svært lite aktivitet og konkurranser, ble sesongen 2021/22 etter hvert en skikkelig opptur der de fleste kretsrennene og nasjonale renn ble arrangert uten restriksjoner. Både løpere og foresatte, støtteapparatet og trenere ble veldig glade for det.  

IIL langrenn var arrangør for Nyttårsraketten, og for KM del 2 sammen med Tverlandet IL, som begge ble gjennomført på Bestemorenga. I tillegg til det gjestet Stormfjell IL vår arena med det tradisjonsrike Stormfjellrennet før jul, da temperaturen i Larsoslia var faretruende nær grensen for hva som er tillatt. Vi har nok en gang vært heldige med å få akkurat nok snø til akkurat rett tidspunkt, og vi setter fremdeles veldig stor pris på det gode samarbeidet vi har med våre naboklubber. 

I januar og februar ble det gjennomført til sammen 5 cuprenn og Telenorkarusell, som er veldig viktige arenaer for rekruttering. Det var mange deltakere, og stemningen i dugnadsgjengen var så god at en gikk for et 5. renn etter de 4 opprinnelig planlagte. Det lover godt å se mange små løpere gå runde på runde i skilekløypa. 

Klubbens løpere fikk delta i flere kretsrenn i Salten. For de som er 13 år og eldre ble det KM i Mosjøen, der mildt sagt ufyselig vær gjorde det både utfordrende i løypa og på turen over Saltfjellet. Ole-Tobias og William fikk oppleve å gå i Holmenkollen, da de deltok i Holmenkollens ungdomsrenn for 13- og 14-åringer. Juniorene og seniorene fikk i år, med delvis svært kort frist, gjennomført alle Norgescuphelgene, og fikk målt seg i nasjonal sammenheng. Flere løpere fikk gode resultater, og vi hadde to juniorer, Frida og David, som kvalifiserte seg til finalehelgen på Lygna i år. Vår satsende senior Nikolai Eiterjord hadde flere gode plasseringer, til tross for at sesongen delvis ble preget av sykdom, noe som også gjaldt flere av juniorene, som måtte stå over Norgescuphelger eller reise hjem. Men alle kan ta med seg noen gode resultater som viser at treningsarbeidet som de la ned de siste to årene, har vært veldig bra! 

Isabell Valen representerte Norge under VM i snøsport på Lillehammer, og deltok dessuten på flere store turrenn i Norge og utlandet. Hun er den første og hittil eneste kvinnelige langrennspiggeren som noen sinne har gjennomført Birken! Dette er stort!

Til tross for atmosfærisk elv og mildvær ble det NNM på Stokmarknes i mars, og selv om det var noe forfall blant deltakerne, ble det en flott opplevelse, der Tobias i klassen G14 tok en sterk andreplass i 2 km fristil, og der Nikolai stakk av med sølv i 30km fellesstart i fristil for menn senior i et sterkt startfelt. NNM er for mange sesongens høydepunkt, og det var flott å ha med flere unge løpere på “førstereis” i år. Neste år går turen til Hammerfest, og vi håper å bli enda flere i troppen da. 

Deltakerantallet på renn, både regionalt og nasjonalt har falt en del gjennom de siste 2 årene. Noe skyldes nok frafall under koronarestriksjonene, noe akutt sykdomsfrafall som var større i år enn ellers. Vi i IIL langrenn er glade for det store engasjementet blant foresatte og løpere, og for fokuset som er på skiglede og aktivitet. Takk for laget gjennom denne sesongen! Og nyt de flotte forholdene i fjellet så lenge de varer! 

Mads Pinnerød
Team Valen
DBL
Egil Fjellheim
NN/ IIL