Årets snøproduksjon på Bestemorenga

Snøproduksjonen på Bestemorenga er nå avsluttet! For et fantastisk stykke arbeid! Her kan du lese om hva dette krafttaket innebærer av innsats, samarbeid og dugnadsånd, og hvor viktig det er i en større sammenheng.

Årets snøproduksjon på Bestemorenga

Da kan vi juble for at selv på en vinter nesten uten snø kan vi på Bestemorenga kose oss i akebakke, har fått masse plass for skilek og ca. 4 km oppkjørte langrennsløyper. Dette er et resultat av 25 dager kunstsnøproduksjon og en heidundrende dugnad.

Bodø kommune har med stor entusiasme ivaretatt alt det tekniske rundt snøkanonene som eies av Innstranda IL, de har også sørget for utkjøring av snø, løypesetting og alle de små detaljene som må på plass før vi andre kan spenne på oss skiene eller finne fram akebrettet. Vi er veldig glade for at et slikt samarbeid mellom det frivillige og det kommunale fungerer så godt her i byen.

Dette hadde ikke vært mulig uten en enorm dugnadsinnsats. Innstranda IL har alene bidratt med 224 timer, Tverlandet IL ski 19 timer og Team Ludvigsen 13 timer. Dette er et grunnleggende arbeid for at Bodø fremdeles er en by der unge satser på langrenn, der barneskirenn samler 2 ganger 100 løpere en gang hver uke, der vinteridretten er synlig og bidrar til trivsel og folkehelse, og der satsende unge skiløpere kan jobbe i time etter time for å komme nærmere sin drøm.

Forhåpentligvis vil vi i årene framover få masse «villsnø». Samtidig er det nok slik at kunstnø vil være nødvendig. Kunstsnøen sikrer en sterk såle som tåler perioder med regn og mildvær. Rulleskiløypa er tilnærmet perfekt for legging av kunstsnø, som krever en viss kompetanse i både produksjon og utkjøring og preparering av løyper ikke langt unna verdensklasse! Vi er heldige som har denne kompetansen tilgjengelig.

Dette er en stor jobb. Vi i Innstranda IL som koordinerer dugnaden ser at vi trenger enda flere på laget. Vi utfordrer derfor skimiljøet utenfor klubben, Tverlandet IL og Team Ludvigsen, til å bli med. Dette er en dugnad som ikke krever annet enn at du setter av 6 – 7 timer for å følge med tre snøkanoner. Mesteparten av tiden kan du sitte inne med wifi og TV tilgjengelig, og med kanskje den fineste utsikten over et av Norges flotteste skianlegg.

Og vi tar gjerne imot råd og innspill til hvordan vi framover kan organisere dette for at flere skal bli med. Fellesskapet som dannes ved å skape gode skiforhold er viktig for idretten, og viser barn og unge at det å jobbe sammen for fellesskapet løfter alle.

Heldigvis er 10 – 12 måneder før det blir aktuelt igjen, nå skal vi bare kose oss ute.

Så ønsker vi dere god tur i flotte spor på Bestemorenga😊

Hilsen, Erling Eiterjord, styreleder IIL langrenn og Dorothea Blix, medieanvarlig

Kent Even Grundstad