Sesongen er i gang!

På lørdag braker det løs med sesongåpning i Valnesfjord.

Klar for første kretsrenn - uten fluor!

Til tross for at  det ikke er flust med snø, er Valnesfjord IL klar til å arrangere sesongens første kretsrenn ved VHSS på lørdag. Det er sonerenn for de minste kl 11, og kretsrenn fra 8 år kl 12. 

Vi oppfordrer alle våre løpere til å stille på rennet. Dere finner informasjon og påmeldinglinken på kretsen sine sider.

Alle fra 11-årsklassene og eldre skal ha egne tidtakerbrikker, men om de minste løperne ikke har enda, så leier arrangøren oftest ut til dem som trenger. De som er fylt 13 år må også ha gyldig lisens for sesongen, og dere må sjekke i minidrett om den er betalt.

Husk også at det ikke er lov med fluorholdig glidesmurning for alle aldersbestemte klasser. Dvs at ingen skal gå med LF under skiene, og selvsagt skal det heller ikke brukes toppingprodukter som inneholder fluor. For noen er det sikkert noe uvandt, men det eneste vi trenger å tenke på er å sikle og børste skiene. Nordland skikrets henstiller også junior og seniorløpere å ikke bruke fluor, noe som vi gjerne følger opp. IIL langrenn ønsker å være et godt forbilde, vi har mange løpere på renn og er en av de største klubbene i kretsen, og det er en selvfølge for oss at alle i klubben forholder seg til denne regelen, og at våre juniorløpere også dropper fluor.

Derfor er vår oppfordring å ikke bruke mye tid på å fundere hva vi skal smøre med til helgen, og hvilke nye produkter som finnes på markedet, men heller bruke en CH-glider som passer til temperaturen - og ferdig. Les gjerne innlegget som står på kretsen sine sider ifm fluorvedtaket.

Nå er vi i gang! Sees i Valnesfjord på lørdag!