VERDENSMESTER PÅ BESTEMORENGA

Under meget fine forhold ble det oppskriftsmessig seier til regjerende verdensmester, Martin Johnsrud Sundby. Vebjørn Moen Nr. 2...

Rulleskirenn

AN - Stian Høgland

29.08.2020

Lørdag arrangerte Innstranda Idrettslag rulleskirenn på Bestemorenga. På startstreken sto Martin Johnsrud Sundby og Niklas Dyrhaug, som går for Team Eidissen/BN Bank, hvor Benn Eidissen og Rognan Hotell er inne på sponsorsiden.

Under meget fine forhold ble det oppskriftsmessig seier til regjerende verdensmester, Martin Johnsrud Sundby. Men Røa-løperen måtte ta i for å holde unna for Vebjørn Moen.

Se bildene fra rulleskirennet:

Tverlandet-løperen holdt følge i drøyt ti av de 20 kilometerne, før Johnsrud Sundby ble for sterk på slutten og vant med 16 sekunder. Niklas Dyrhaug ble nummer tre, 30 sekunder bak teamkompis Johnsrud Sundby, mens Nikolais Solem Eiterjord ble nummer fire, 41 sekunder bak.

– Det var tungt, og det ble et sliteløp fra runde to og inn. Men det var skikkelig bra. Det å høre at jeg bare tapte et par sekunder på rundene til Martin Johnsrud Sundby var artig. 16 sekunder bak på ni runder er en fin bekreftelse for meg. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å pushe på alle rundene, sier Vebjørn Moen.

Han kom rett fra en tøff nidagers samling i Tromsø med regionlag Nord-Norge.

– Det går litt opp og ned når man har trent så hardt. Nå var det bra. Men det blir et par dager med rolig trening nå, før jeg reiser til Lillehammer, smiler Moen.

Morsomt

En annen som konkurrerte på hjemmebane var Nikolai Solem Eiterjord. Han bor til daglig i Trondheim, og er med i treningsgruppa til Strindheim, men han representerer fortsatt Innstranda IL.

– Det var godt å få konkurrert igjen. Det har jeg ikke gjort siden 19. mai. Det ble monotont underveis. Jeg prøvde å gå på i letterrenget, og spa på over toppene. Det ble en solid stakeøkt, sier Solem Eiterjord.

Han gikk ut 30 sekunder bak Niklas Dyrhaug, og spiste seg innpå de første rundene. Til slutt endte han 11 sekunder bak.

– Det vekslet hele tiden. Først var vi likt, så jeg foran, og så bak. Men dette var en bra økt. Jeg føler at jeg har hatt min beste sommer noensinne, og har fått lagt ned mye bra trening, sier Solem Eiterjord.

Stuegulv

Den siste uken har vært preget av mye tøff trening for Johnsrud Sundby og Dyrhaug. Fredag dunket de til med intet mindre enn tre stakeøkter fra Sulis og opp til Jakobsbakken.

Det kjentes selvsagt under løpet.

– Det var greit. En kjempebra hardøkt, oppsummerte Dyrhaug om rennet.

Anlegget på Bestemorenga likte han svært godt.

– Løypa var utrolig fin. En av de rulleskiløypene jeg har vært i som er finest lagt med asfalt. Det var som å gå på et stuegulv, roste Dyrhaug.

Strålende

Også Martin Johnsrud Sundby likte seg på Bestemorenga.

– Det var en fin løype, og optimal for dem den er laget for, nemlig barn og unge. For oss som skal gå World Cup er den litt for flat, smiler Sundby.

I løpet av uka i Salten har det blitt styrketrening, tøffe intervalløkter og en solid løpetur over fjellet fra Saltdal til Sulis.

– Jeg merker godt at man er litt sliten i kroppen nå. Men det har vært en kjempeuke. Vi har hatt fokus på kvalitet når vi er samlet, så blir det hjem og roe ned litt, sier Johnsrud Sundby, som rett etter målgang var raskt frampå med ros til både Vebjørn Moen og Nikolai Solem Eiterjord for sine prestasjoner. Fra seierspallen snakket han også mye med Moen om hvordan treningen har vært i det siste.

De to verdensmesterne, samt de to ungguttene, ble også satt pris på av arrangørene. De fikk hver sin gave med diverse lokale varer, som ost fra Kjerringøy, Løvold, Arctic Salt, Bønner i byen og Saltdalselva.