SKOGSLØPET 15. SEPTEMBER - AVLYST

Løpemiljøet i Bodø er sterkt voksende og 15. september ser et helt nytt løp dagens lys. Skogsløpet, som løpet er kalt, er et løp i regi av Innstranda.

BODØ: Løpemiljøet i Bodø er sterkt voksende og 15. september ser et helt nytt løp dagens lys. Skogsløpet, som løpet er kalt, er et løp i regi av Innstranda.

– I dag arrangeres Gampen hver onsdag, men tar du bort det er det ikke veldig mange løp i Bodø, mener Trond Vegard Seivåg i Innstranda.

I Gampen er det også flere kortere løp, mens dette løpet er av det lengre slaget.

– Det er såpass få løp i Bodø at vi tror dette bare blir positivt for samtlige. Jeg tror og det kan være et marked for lengre løp.

Derfor har klubben nå snekret sammen et helt nytt løp. De legger opp til tre distanser. Én femkilometer, en runde på 14 kilometer og hoveddistansen på 24 kilometer.

– Vi ønsker å nå ut til alle. Det er et tilbud til alle. Det blir tidtaking, men også mulighet til å ta med seg familien og ta det som en tur, sier Seivåg.

Løpet har start og målgang på Mørkved. Derifra skal løperne løpe forbi vanntårnet til Breiva, forbi bueskytterbanen. Deretter er det opp langs Støverlia til vendingen på Hopsfjellet ved Øvre gruve. Deretter er det langs Malmveien nedover igjen tilbake til Mørkvedlia.

– Vi ønsker å profilere lokalområdet og gi et tilbud på Mørkved. Løypa har et historisk sus. Det kan være utrolig morsomt for løperne å få se de områdene, spesielt oppe ved gruva, der er det ikke alle som har vært tidligere, sier Seivåg.

– Dette er et løp som har alle element. Det starter på løpebanen, derifra er det både i lysløypa, på sti, på asfalt, på fjell og litt på myr, fortsetter han.

Klubben Innstranda feirer sitt 100-årsjubileum neste år. Seivåg ser på dette som en liten start på markeringen.

– Dette kan være en start på 100-årsjubileet. Vi ønsker å vise fram områdene rundt her, mener Seivåg.

Arrangøren håper på 200–300 deltakere i debutåret.

– Får vi med 2–300 deltakere første år må vi kalle oss godt fornøyde. Som alle arrangement er det responsen som avgjør om det blir flere ganger, men vi håper at det blir en årlig greie, sier Seivåg.