BODØS KULTURSTIPEND TIL ERLEND NILSSEN - SKISKYTING

Bodø kommune deler hvert år ut tre kulturstipender à kroner 20 000. I år gikk et av stipendene til en av klubbens skiskyttere.

ERLEND HOLTER NILSSEN (17), SKISKYTING 
Erlend startet med skiskyting i 2018, samme år som Innstranda Idrettslag Skiskyting ble opprettet. Han var da 12 år gammel og hadde en bakgrunn innen både langrenn, fotball, håndball og orientering. Han syntes langrenn og skyting var en kjempeartig kombinasjon og skjønte raskt at dette ønsket han å fortsette med!

Han representere fortsatt klubben sin, Innstranda Idrettslag, og ønsker å være en god representant for Bodø. Han søker på dette stipendet for å kunne fortsette å representere Bodø innen skiskyting. Han er i dag den første og eneste satsende skiskytter fra Bodø.

For å kunne satse for fullt på skiskyting og utvikle seg best mulig, flyttet han til Sirdal hvor de har vgs toppidrett skiskyting. Her trener han sammen med flere skiskyttere og utvikle seg som skiskytter med hjelp av profesjonelle trenere

Hans beste prestasjoner til nå er:

Bama Kvalfossprinten (nasjonalt renn) 2018/19, 14.pl
Total Nordlandscup 2019/20, 1.pl
KM Nordland fellesstart 2019/20, 1.pl
Norges cup 2022/23, 15.pl
Kulturstipendet skal brukes til å fortsette å utvikle seg som skiskytter. Skiskyting er en svært kostbar sport, som innebærer mye utstyr ifm ski/skyting, samt mye reising rundt om i Norge. Stipendet vil være et kjærkomment tilskudd til utstyrs/reisekassa.