Intervju med styremedlem og oppmann Jacob Andersen

Intervju med Jacob Andersen. (Styremedlem og oppmann for IIL Fotball Herrer)

 I denne artikkelen har vi tatt en liten prat med herrelagets oppmann Jacob Andersen. 

Årets sesong 2021

Da vi spurte Jacob om hva han syntes om årets sesong, svarte han:

Årets sesong har vært enestående. De mål vi satte oss for 2 år siden, både organisatorisk og sportslig er nådd. 

Dette med en klar referering til herrelagets opprykk til allnorsk 3. divisjon.

Sigve Eiterjord (midtbanespiller, 2003-modell)

Videre forteller han om spilleren Sigve Eiterjord, som han mener har tatt de største stegene sportslig sett det siste  året. Som 2. års junior har han utviklet seg til å bli en målfarlig midtbanespiller, som er vanskelig å komme utenom når lagoppstillingen vurderes forteller Jacob. 5 mål på en halv sesong gjør at Sigve ligger som nummer to på toppscorelista, bak Sam Archer med 8 mål. Dette viser at 2003-modellen virkelig har fått det til å løsne denne sesongen.

Sesongen 2022

Der forteller han at å styrke støtteapparatet og det økonomiske fundamentet blir viktig samt, øke kavlitet og kvantitet i trening ytterligere opp et nivå. Dette for å kunne matche oss mot bedre motstandere neste sesong. 

Spillerlogistikk

Det har vært noen hendvendelser fra spillere som ønsker å prøve seg hos oss og vi forventer flere frem mot seriestart. Dog vil vi være veldig nøye på at eventuelle nye spillere skal passe vår profil. Dette for å ikke skyve ut like gode lokale spillere. Jacob forteller også at IIL er en breddeklubb med mål om å utvikle lokale spillere, der målet er å stabilisere seg i 3. divisjon. Innenfor dette prosjektet er spillerprofil en nøkkel. Personlighet og ferdigheter er faktorer som kommer til å bli nøye vurdert for å skape best mulig tropp, samt trenings- og kamphverdag. Til slutt forteller han at klubben ikke vil være fremmed for å gå i dialog med andre klubber om eventuelle spillere som de mener passer inn i profilen.

Bilde av Jacob Andersen

Martin Andersen (Bodø Nu)