Om Skogsløpet

 

15.september 2019

Om løpet

Bli med på et terrengløp i vakker natur, variert terreng og et område med historisk sus. Visste du for eksempel at det var gruvedrift i Bodø kommune mellom 1896-1916?

Gjennom 24km skal vi løpe over marka til mer enn 20 lokale grunneiere. Alle er kontaktet og ønsker løpet velkommen. Det er disse som oppgjennom årene har tatt vare på store deler av området vi skal løpe over. Takk til dere!

Skogsløpet(24km) starter på Mørkved og Mørkvedlia idrettspark, et kraftsenter for idretten i Bodø. Derfra løper vi forbi universitetsområdet og inn i lysløypa, passerer vanntårnet og til Breiva. Etter 1 km på asfalt bærer det inn i skogen ved bueskytterbanen og følger traktorveien mot den bratte Støverlia. Mot toppen krysser stien høyspenttraseen og det flater ut et lite stykke til vi kommer til Malmveien. Her drar 14km-løperne nedover Malmveien mens de som skal helt til øvre gruve(24km) drar oppover.

500 meter fra toppen løper vi forbi Ørnvassbu, som har åpent i helgene på vinteren.

På toppen

Etter 12km er du kommet til toppen og platået til øvre gruve, der innslaget til gruva er. Her vises det fortsatt tydelige tegn på gruvedrift for 100 år siden. Tenk at malmen fra gruven på Hopsfjellet ble fraktet med hest og okse ned fra gruvene og til Valle, der den ble fraktet sjøveien på lekter til Finneid ved Fauske. Herfra ble den fraktet med jernbane til Sulitjelma for videre behandling. Litt av en jobb!

Løpet er også på sitt høyeste nivå her. Nyt utsikten mot Valnesfjord, Tverlandet, Saltstraumen og havet i vest før du setter kursen nedover igjen.

I høy fart løper du nedover malmveien mot Kvalvåg og Valle. I bunnen av den siste lange bakken tar vi av og finner rød løype som går til Engan og bueskytterbanen. Dette er en krevende del med en del myr og vått terreng.

Fra bueskytterbanen er det samme vei tilbake gjennom lysløypa til Mørkvedlia idrettspark.

I mål

Vel i mål får alle sin vel fortjente medalje. Innstranda idrettslag har åpen kafe der vi kan friste med klubbens berømte møsbrømlefser!

For hele familien

Alle kan delta 😊

Både 14km og 24km har egen start for de som vil bruke lengre tid I tillegg er det egen familieløype opp på Hunstadtoppen. CA. 5km.

Påmelding på Innstranda idrettslag hjemmeside: www.iil.no

Velkommen 😊