EN GJENNOMSYRA GOD FYR...

Ørjan overrasket kompisen med tidenes heder: – Så jævlig fortjent! En gjennomsyra god fyr! Han fortjener dette så mye.

Basket sin Hederspris 2020

En gjennomsyra god fyr! Han fortjener dette så mye.

Ørjan Hustoft og resten av Innstranda IL Basketball er samstemte: Ole Christian Nikolaisen er uten tvil deres fremste ildsjel i år. 

– Han har vært med på dette helt siden oppstarten i 2018, og brenner like mye for dette som meg. Og i 2020 har han virkelig vært på. Dette har vært hans år, sier Hustoft til Bodø Nu. 

Samarbeidet de to imellom, Ole Christians rolle som reiseleder, trener, organisator, og hans evner til å trene både ungdom og unger, er grunner gode nok til hederen. 

– Han gjør så mye bra, og er så flink. Det er så viktig å kunne tilby barn noe anna enn det klassiske: Håndball og fotball. Vi vet at vi er en minoritetsidrett her i Norge, men tror likevel på det vi gjør, og kjemper videre. Da er det utrolig viktig å ha de ildsjelene som alltid sier ja. 

– I tillegg er han gnien med pengene vi har! fleiper Hustoft, før han fortsetter:

– Han er utrolig god med penger, noe er utrolig viktig. Det er lite penger i idretten, og han er utrolig nøye med hva vi bruker penger på. 

Saken fortsetter under bildet. 

En spent Ørjan Hustoft like før overrekkelse! Foto: Andreas Sandnes Olsen
En spent Ørjan Hustoft like før overrekkelse! Foto: Andreas Sandnes Olsen
– JÆVLIG FORTJENT!

For å overrekke symbolet på hederen inviterte Hustoft Bodø Nu med på en tur ned til Koch, på Eurosko, hvor Nikolaisen arbeider. 

De to hadde kun for en time siden drukket kaffe sammen, like før Nikolaisen dro på jobb. Uten at han da hadde skjønt at noe var i gjære. 

Overraskelsen var derfor stor da Hustoft kom innom jobben med blomster og pokal. 

– Jeg har lyst å gi deg noe Ole! Jeg har lyst å gi deg en pris.Jeg og IIl basket syns du har gjort deg så jævlig fortjent til årets ildsjelpris. Så håper jeg du nyter dagen på jobb, sa Hustoft. 

– Jeg tror ikke du vet hvor mye du betyr for meg og hele basketgruppa. Kanskje det synker inn nå! 

Håndtrykk og store smil ble utvekslet mellom de to klubbkompisene. Før spriting av hender sto for tur – naturligvis. 

Saken fortsetter under bildet.

Nikolaisen ble smått overrasket. Foto: Andreas Sandnes Olsen
Nikolaisen ble smått overrasket. Foto: Andreas Sandnes Olsen

 – TRIVELIG!

– Hvordan var dette? 

– Det er jo alltid trivelig å få høre at man betyr mye for andre. Man blir jo litt tatt på senga når man er på jobb, sier Nikolaisen til Bodø Nu. 

– Ørjan sier at dette virkelig er et år du har blomstret, hva sier du selv til skryten? 

– For å si det sånn: Korona satte en stopper for mye. Da betyr det ekstra mye for ungdommen å gjøre det beste ut av situasjonen ved å ha en plass der de føler de trives, at de har noen å gå til, holder seg aktive, og har noe de brenner for, sier Nikolaisen og legger til: 

– Vi fikk blant annet dratt til Tromsø på turnering, noe som var en ufattelig prosess. At vi fikk det til. Men det ga så mye glede for ungdommene. Og samtlige av dem sa at de ville dratt på nytt igjen helga etter om de fikk muligheten. Det sier alt.

– Det er derfor man driver med dette – for å se ungene briljere og blomstre. Det synes vi er helt fantastisk.

Saken fortsetter under bildet. 

To ildsjeler: Hustoft fikk prisen i fjor. Nå var det hans tid til å dele ut årets pris til Nikolaisen, på vegne av en samstemt klubb.  Foto: Andreas Sandnes Olsen
To ildsjeler: Hustoft fikk prisen i fjor. Nå var det hans tid til å dele ut årets pris til Nikolaisen, på vegne av en samstemt klubb. Foto: Andreas Sandnes Olsen

 VIL VOKSE ENDA MER 

– Ørjan sier du er gjerrig på pengene! Hva har du å si til ditt forsvar? 

– Klart, jeg jobber med salg og service og har innerst inne alltid hatt en økonom i meg. Skal man drive i mange år, må man drive økonomisk. Har man pengene  må man ikke tenke at man med en gang reiser til hotell og drar på Egon for å spise middag, sier Nikolaisen. 

– I lengden skal vi flere ganger til for eksempel Tromsø, og da er det lurt å spare. 

Han forteller at de tenker langsiktig. Noe som er nødvendig for at IIL Basket skal fortsette å vokse, fra de 70 medlemmene de har idag. 

– Om noen år kan basket være det største – det ungdommen virkelig prater om, og vi skal begynne å arrangere turneringer.