MIDNATTSOLRITTET 11. JUNI AVLYST

Folkefesten avlyst: – I dag (27. mai) var det ikke kommet nok påmeldinger til å kunne arrangere Midnattsolrittet. 11. juni. BEKLAGER:-(

11. juni går Midnattsolrittet etter planen av stabelen. Ettersom koronapandemien har herjet i verden i over to år, er det tre år siden rittet sist ble arrangert.

Rittgeneral Trond Vegard Seivåg forteller at påmeldingen kunne vært bedre når det gjenstår to uker til arrangementet – som har utgangspunkt på Mørkved.

– Et par hundre stykker har meldt seg på, sier Seivåg og legger til:

– Hvis ikke folk melder seg på, blir det ikke ritt.

400–500 påmeldte

Han anslår at antallet må opp i 400–500 påmeldte for at det som i flere år har vært en folkefest skal kunne gjennomføres.

Rittet har tre løyper:

  • Coop-rittet fra Fauske til Mørkved.
  • Retura-rittet fra Mørkved rundt Kosmovannet og tilbake til Mørkved.
  • Meløy-rittet fra Glomfjord til Mørkved.

Seivåg mener rittet er viktig i et folkehelseperspektiv.

– Rittet er viktig for at voksne skal ha et mål å se fram til i hverdagen. Det er helt unikt i nordnorsk målestokk, og vi har godt av å ha et slik ritt i vårt nærmiljø, sier han.

Han forteller at den harde kjernen på cirka 150 stykker meldte seg på med en gang.

– Så er utfordringen å få med bedriftene på dette. Vi har ikke kommet helt i gjenge igjen etter to veldig spesielle år, forteller han.

AISA NORDLAND

26. mai

– Nå man har sjansen

Også det kjente skirennet Kobberløpet slet i innspurten med å rekruttere påmeldte.

– Det virker som at alle arrangementer opplever det samme. Det er kanskje fordi folk har funnet seg en ekstra god plass i sofaen eller gjør andre ting etter pandemien, sier Seivåg.

Han legger ikke skjul på at arrangementer som Midnattsolrittet må tilpasse seg ønskene til deltakerne.

– Det er viktig at kulturarrangementer tilpasser seg etter hva folket vil ha. Enten blir man borte, eller så blir man med i endringen, sier Seivåg.

Han har en bønn til potensielle deltakere som ennå ikke har meldt seg på.

– Hvis folk har tenkt å delta, er det nå man har sjansen. I ganske nær framtid er vi nødt til å konkludere om vi skal ha ritt eller ikke. I dag er det ikke mange nok, sier Seivåg.