SKS ER BLITT NY SPONSOR FOR KLUBBEN

Dette er en av få avtaler vi selv har tatt initiativ til sier Andreas Opheim i SKS. Vi har sett til Innstranda i flere år, og tenkt at det kunne være en naturlig..... samarbeidspartner for oss. De er utrolig flinke med breddeidretten

SKS + INNSTRANDA = SANT

Innstranda Idrettslag har som mange andre merket koronakrisen. Som om ikke det var nok, valgte hovedsponsor DNB å takke for seg med sponsing av lokale idrettslag.

Dermed måtte idrettslaget med rundt 1100 medlemmer ut på jakt etter en ny hovedsponsor. Skjønt, jakt og jakt. Det tok nemlig ikke lang tid før daglig leder Trond Vegard Seivåg fikk en telefon av det ytterst hyggelige slaget.

I andre enden var kommunikasjonssjef i SKS, Andreas Opheim, som lurte på muligheten for å komme inn på sponsorsiden.

– Dette er en av få avtaler vi selv har tatt initiativ til. Vi har sett til Innstranda i flere år, og tenkt at det kunne være en naturlig samarbeidspartner for oss. De er utrolig flinke med breddeidretten, og har et meget godt arrangement i Barnas Idrettsdag, hvor vi har vært litt inne tidligere. Nå går vi inn i hele klubben, og det er noe vi virkelig ser fram til. Vi leste i Avisa Nordland at hovedsponsoren deres trakk seg ut, og da tok vi kontakt og lurte på om vi kunne ha en samtale. Der fikk Liina Veerme (konsernsjef) lagt fram hva vi står for, og fant fort ut at SKS og Innstranda kan gå hånd i hånd, sier Opheim.

Fin telefon

Tirsdag signerte partene en treårsavtale.

– Vi tenker alltid langsiktig når vi går inn i avtaler med idrettslag. Samtidig prøver vi å rullere litt på det, slik at flest mulig kan få nyte godt av den verdiskapningen SKS står for, forklarer han.

Trond Vegard Seivåg ble selvsagt meget glad for telefonen han fikk for noen uker siden.

– For vår del er det et solid klapp på skuldra at en så stor aktør tar kontakt. Det var en meget fin telefon å få, og vi brukte ikke lang tid på å bli enig. Vi er stolte over å være en breddeklubb, og det er godt å få belønning for den jobben vi gjør, sier Seivåg.

Vil gi tilbake

For SKS var nettopp det at Innstranda er så store på barne- og ungdomsidrett viktig.

– Vi forvalter naturressurser, og skal gi tilbake til samfunnet. Aller helst ønsker vi å knytte det til barn og unge. Bodø kommune er vår største eier, og for vår del er det naturlig å gi noe tilbake til bodøsamfunnet, sier konsernsjef Liina Veerme.

Avtalens størrelse er også av solid betydning, uten at neon av partene ønsker å nevne eksakte summer.

– Vi kommer inn på et solid nivå. Det jeg kan si er at det er på nivå med de to andre store avtalene vi har på idrett, i Grand og Fauske/Sprint. Så det er i toppsjiktet av det SKS bidrar med, sier Opheim.

Stort idrettslag

For Innstranda er det ikke noen tvil om at avtalen betyr mye.

– Den betyr egentlig alt. Det er viktig for oss at idrett er rimeligst mulig. Det å få inn slike aktører er betyr veldig mye. Vi er stolte over at andre ser viktigheten av det vi holder på med. Det er begrenset hvor mye dopapir idrettslag kan selge, så det er veldig flott å se at andre tenker på oss, sier IILs daglige leder.

Det er fotballen som er den største gruppen av idrettene Innstranda tilbyr. Rundt halvparten av de 1100 medlemmene driver med fotball. I tillegg tilbyr idrettslaget langrenn, skiskyting, volleyball, basket og håndball. I tillegg har de en stor og solid IU-gruppe (idrett for funksjonshemmede) og barneidrettsskole, eller allidrett som de kaller det nå.

Allidretten er også en av klubbens største suksesser.

– Her er det gratis for alle å delta, og man er med klassevis. Over 70 prosent av alle førsteklassingene ved skolene på Mørkvedmarka og Støver er med. Her har vi også med 25 studenter fra barnevern, sosionom og idrettsutdanninga som har praksis og bidrar, sier Trond Vegard Seivåg.

Stian Høgland

Avisa Nordland

18. nov 2020