INNSTRANDA FOTBALL STØTTER HAPPY GAMBIA

Vi i Innstranda fotball føler oss stolte som får være med å bidra ved å gi ut fotballer og drakter til Happy Gambia.

Fotball er stort i Gambia

Etter at vi skiftet navn fra Innstranden IL  til Innstranda IL så har fotballgruppen sittet inne med mye Nike drakter med tidligere logo på. Disse har vi nå gitt til organisasjon Happy Gambia som vi tidligere har støttet med fotballer til, og vi kjenner organisasjonen som seriøs og som gjør en kjempejobb for barn og ungdom i byen New Yundum i Gambia. Vi i Innstranda fotball føler oss stolte som får være med å bidra ved å gi ut fotballer og drakter til Happy Gambia.

Bente Hanssen hos Happy Gambia skriver til oss:

Hei

Det gikk bare godt å få levert ut draktene og ballene, og de blir mottatt med stor glede.

Fikk ikke med meg alle draktene denne gangen, men ganske mange. Tror det ble 5 fulle sett totalt. 

Ga 2 sett til barne- og ungdomsskolen som ligger vegg-i-vegg med førskolen vi har bygd. De fikk også noen fotballer. De fikk også endel fotballer da vi var i Gambia i oktober. Dette er i byen New Yundum, som ligger rett ved flyplassen. Skolen har både jente og guttelag. 

De andre 3 settene ga jeg til en jeg kjenner som jobber med ungdommer og aktivisering i en annen by i Gambia, som heter Brufut. De ble superglade og bildene derfra er de som er tatt på fotballbane. Både jente og guttelag.  

Fotball er stort i Gambia og ALLE vil gjerne ha fotball. 

Når det nærmer seg solnedgang blir det som regel alltid fotballspilling på strendene, da kommer det mange som dit for å trene. 

Min sønn på 14 var med til Gambia denne gang, og om han stiller seg på stranden med en fotball, går det ikke lang tid før det kommer noen som vil spille. Fotball er tingen der, uten tvil.

Litt om organisasjon Happy Gambia:

Happy Gambia er en non profit organisasjon som ble startet i 2009. Den består av Tone Sverresborg, Bente Hanssen og Evelyn Jacobsen

Vi har bygd og sponser en førskole (Nursery School) i New Yundum i The Gambia. Vi startet bygging av skolen i februar 2011. To klasserom sto ferdig og åpnet i juni 2011. Siden det har vi bygd ytterligere to klasserom, kontor, lager, kjøkken, toaletter og brønn. Det er i dag  4 lærere og 179 elever i alderen 3 til 7 år på førskolen.

(Les mer om Happy Gambia og den viktige jobben de gjør: https://www.happygambia.com/)