BESTEMORSTUAS VENNER

Ønsker du å delta i vår nye stiftelse Bestemorstuas venner?

18.02.201915:01 Torbjørn Ludvigsen

Til høsten går Innstranda idrettslag i gang med en større oppgradering og vedlikehold av storstua vår på Bestemorenga.

Innstranda idrettslag ønsker fremover å ivareta det ansvaret det er å drifte denne flotte stuen i Bodømarka. Til det trenges det mange gode venner som er villig å ta i et tak for å få denne flotte bygningen vår i en slik forfatning den fortjener.

Vi har startet oppgraderingen med å bygge nye trapper ute, innredet kjelleren til verksted, skiftet garasjeporter til verkstedet, bygd om kjøkkenet osv. Allikevel gjenstår mange utfordringer fremover som:

  • Skifte av tak, malearbeid inne og ute, gulvskifte, rundvask, nytt ventilasjonsanlegg, reparasjon av uteterassen, osv.

Mye av arbeidet som må til på Bestemorstua er tenkt utført av profesjonelle firma, men «Bestemorstuas venner» kan f.eks fjerne torva fra taket før snekkerfirmaet legger nytt tak etc.

Har du tid og krefter til å bidra i «Bestemorstuas venner» er du velkommen til vårt informasjonsmøte. Vi serverer kaffe og Møsbrømlefse.

BodøNu tirsdag 26. mars

Sindre Kolberg

Innstranda vil ruste opp det historiske bygget – starter "Bestmorstuas venner"

Nå håper ledelsen i idrettslaget at så mange som mulig vil bidra til prosjektet.

Ski-traséen på Bestmorenga forbindes for de aller fleste med den staselige Bestemorstua på samme sted. Bygget trenger imidlertid en overhaling, og Innstranda vil nå sette i gang en skikkelig dugnad for å gi huset en "facelift".

– Huset trenger en oppgradering. Derfor har vi invitert til et møte i neste uke for å få i gang "Bestemorstuas venner". Vi vet det er mange som er glade i huset og som kan tenke seg å være med på å hjelpe til. Det sier daglig leder i Innstranda, Trond Seivåg.

Han sier bygget er i ok stand, men at enkelte ting trenger å utbedres. Det gamle torvtaket trenger en overhaling, og i tillegg må det males både ute og inne. Man må også gjøre enkelte arbeider med gulvet.

– Vi jobber kontinuerlig med å gjøre Bestemorenga til et fint område, og har planer for hvordan plassen skal være fremover. Da er det viktig at Bestemorstua er i presentabel stand, sier Seivåg.

Han peker særlig på at den nært forestående rulleskitraséen vil gjøre at anlegget - og hytta - i større grad blir brukt året rundt. – Planen er å starte asfalteringen til våren. Så forhåpentligvis har vi løypa klar i løpet av sommeren.

, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox
, click to open in lightbox

Mangfold - Artig - Utvikling - Respekt

Mangfold - Artig - Utvikling - Respekt

Innstranda IL (IIL) er blant Nord-Norges største idrettslag, stikkord er mange medlemmer, stor bredde, høy aktivitet, store arrangement og idrett for alle.

IIL er et fleridrettslag med mange ulike tilbud og rom for alle. Gruppene som utgjør Innstranda IL er: Allidrettsskole, Basketball, Fotball, Håndball, Idrett for utviklingshemmede, Langrenn, Paraidrett, Skiskyting og Volleyball. 

MANGFOLD - ARTIG - UTVIKLING - RESPEKT