Erlend drømmer om å bli skiskytter - Debuterte i Holmenkollen....

Tro det eller ei, det er et aldri så lite skiskyttermiljø på tur opp og fram i Bodø.

Erlend Holter Nilssen (12) drømmer om å bli skiskytter – lørdag 26. januar debuterte Innstrandaløperen i Holmenkollen

Les mer om Erlend HER:

Freddy Thoresen

Avisa Nordland

26. januar 2019

Innstranda satser på skiskyting: – Rart at det ikke har vært et tilbud tidligere

Skrevet av RACHEL ELISABETH ANTONSEN 
31.01.2019 17:00 - OPPDATERT 31.01.2019 20:06

  

 41 58 30 00

 TIPS@BODO-NU.NO

Da barna ble interessert i sporten, tok pappa Trond affære.

Selv med et stort skimiljø, har Bodø manglet et tilbud til dem som vil drive med skiskyting. Det ville Trond Nilssen gjøre noe med, og fremover kan barn og unge i Innstranda IL trene ski med gevær på ryggen.

STOR INTERESSE 

I mars i fjor var Nilssen sammen med barna på besøk hos sin søster i Bjerkvik. Hun driver med skiskyting, og lot dem prøve. Det var da interessen for skiskyting for fullt traff familien. 

– Her i Bodø hadde vi ikke et tilbud, så da måtte jeg rett og slett melde meg som leder for Innstranda skiskyting og jobbe for å få det opp å gå. Det hadde vært umulig å gjøre dette privat, sier Nilssen. 

 

Nå har idrettslaget fått tillatelse til å bygge bane på Bestemorenga, og er i gang med planleggingen. 

– Det har vært veldig mange unger som har hatt lyst til å starte, og jeg tror absolutt det vil gå bra. Jeg tror det er mange muligheter til å få et godt miljø. Mine unger synes det er morsomt å se på sporten på tv, og her om dagen sa sønnen min at "pappa, nå må vi faktisk få skiskyting her i Bodø".

Nilssen har en sønnen Erlend på 13 år og datteren Kristine på 10 år. Han forteller at de reiser mye for å få trent ordentlig.

– De har deltatt på løp på Skonseng og Båsmo i Mo i Rana og i Bjerkvik. Neste skiskytterrenn er kretsmesterskapet og Nord-Norgesmesterskapet i Mo i Rana. 

Det koster mye å bygge et helt nytt skiskyteranlegg. Nå håper Innstranda å få sponsorer som gjør jobben lettere. Foto: Privat

 

KOSTBAR SATSNING

Nå oppfordrer han barna som er interesserte til å delta på skitreningene til Innstranda frem til det er på plass et tilbud for skiskyting. 

Nilssen synes det er rart at Bodø ikke har hatt et miljø for skiskyting tidligere. Han har ingenting imot å stille som leder, men forteller at det er kostbart å få i gang sporten. Med 5-6 våpen, skyteskiver, blinker og annet utstyr, er det fort snakk om mange hundre tusen kroner. 

– Når vi skal begynne å rekruttere, så må vi først kjøpe våpen. Det koster opp mot 30.000 kroner, og det er ikke noe vi kan kreve at folk gjør. Vi har fått støtte fra Sparebank1, og har blant annet blinker klare. I fremtiden håper jeg at vi kan få plass et ordentlig anlegg, men foreløpig er dette en midlertidig løsning. 

– Vi skal prøve å få bygget dette så fort som mulig, og få godkjenning dra politiet. Ønsket er å ha alt på plass til høsten, fortsetter Nilssen.

Nå håper han at de får sponsorer og støttespillere for å bygge bane og å få opp et så godt miljø som mulig.